Sossuloitten näkökuluma jutustelluun nuorista vätystelijöistä

Posted on Updated on

Myö sossut on pantu merkille, jotta viime aekoena ovat syyttänneet tiijotusvälineissä nuoria poejan kloppeja ja likkoja tyhyjän toimittajiks, jotka elelöö toesten maksamilla veroloilla. 

Liekkö tuo ihan tosi? Meistä sossuista kun näättää, jotta ei nuo virmat ennee kelepuuta ketä tahhaan töehin ja koulutuspaekkoja vähennettään joka vuos. Oo siinä sitte jonaki. Ihan kaekenlaiset immeiset joutuu nykypäevänä turvautummaan meijän luukulle. Siihe ei paljo tarvita ku on raha asijat solomussa. Jollakii ol ajatus, jotta pannaan jokkainen rahan anoja työhommiin taekka kurssille. Liekkö tuo ihan ilimasta sekkään meijän semmosta järjestee? Mitehä myö tehhään sitte niille, jotka ei siihen pysty jonnii vaevan taikka ropleemin takia? 

Jollakii ol toenen ajatus, jotta ei passoo antoo rahoo niille, jotka ei muuta tie, ku kattoon syleksii. Tästä virmasta rahan jakkoo siätelöö perustuslak’, joka sannoo, jotta kettään ei sua jättee kavulle kämppeemään tai näläkee näkemään tässä muassa. Jos kahteloo esmerkkiä ulukomaelta ni huomoo, jotta niissä maessa, joissa on paljon kööhiä, on tehty paljon rötöksiä. Jostaki se immeisen pittää rahhoo kuitennii suaha ja särvintä leevän piälle.
Ei se suotta kannate ottoo silimätikuks immeisiä, joilla jo ennestään on elämä hankaloo. 

Onha se hyvä näetä asijoita pähkäillä, mutta elekee piättäjät hötkyilkö, vaan kysykee ensinnä niiltä nuorilta ja sossulan väeltä, jotta mikä se ois paras liäke.

Savonkielinen kirjoitus on julkaistu Kuopiossa pidettävien Sosiaalityön tutkimuksen päivien innoittamana.

Laura Tiitinen
Tutkija,
Lapin yliopisto
Yksi Sosiaalinen tekijä -blogin ylläpitäjistä

Laura Tiitinen Sosiaalisen tekijän standillä
Laura Tiitinen Sosiaalisen tekijän standillä

Sosiaalinen tekijä -blogi huomioitiin Valtakunnallisten sosiaalityön tutkimuksen päivien avajaispuheessa Kuopiossa 13.2.2014. Samalla Sosiaalityön tutkimuksen seura palkitsi Laura Tiitisen, yhden blogin perustajista. Palkitsemisen perusteena oli sosiaalialan työntekijöiden kannustaminen ja valtaistaminen julkisuudessa toimimiseen. 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s